Kozijnen

Houten kozijnen zijn er in alle vormen, soorten en maten. Bij Van der Linden maken we ze allemaal. Eén voorwaarde: we leveren alleen kwaliteit.

Van één kozijn voor de particulier tot complete series voor de woningbouw: we gaan er graag mee aan de slag, of het nu om renovatie of nieuwbouw gaat. Bijzondere uitdagingen gaan we daarbij niet uit de weg. Integendeel zelfs, daar zijn we op ingericht. In alle gevallen kunt u bovendien rekenen op een goed advies. We zitten niet voor niets al meer dan 40 jaar in het vak.

  ‘Fijne mensen om mee te werken’
  MEER
  ‘We spreken gewoon dezelfde taal’
  MEER
  ‘Ze komen hun afspraken altijd na’
  MEER
Diverse houtsoorten

We werken met diverse houtsoorten. Uiteraard adviseren we u daar graag over. 

FSC en PEFC

Kiest u voor duurzaamheid? We zijn FSC- en PEFC-gecertificeerd. Dat betekent dat we hout gebruiken dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Ook de verf die we gebruiken is milieuvriendelijk.

Alle gewenste RAL-kleuren

We kunnen uw kozijnen meteen leveren in de gewenste RAL-kleur. Wel zo makkelijk!

Hoogwaardig hang- en sluitwerk

Bij timmerwerk van topniveau hoort hoogwaardig hang- en sluitwerk. Ook op dit gebied doen we geen concessies.

Beglazen en plaatsen

Goed om te weten voor particulieren: voor zowel nieuwbouw als renovatie kunnen we de kozijnen ook beglazen en plaatsen. Werkt u met een aannemer, dan zorgt deze daar doorgaans voor.

Concept I en II

We leveren conform de uitgangspunten van Concept I en II van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT). Bij Concept I is sprake van een halfproduct, bij Concept II van een meer compleet product. Meer informatie hierover vindt u in de brochure van de NBvT.

 

In 2010 was Teun van der Heijden op zoek naar een leverancier van kozijnen, deuren en trappen voor hem en zijn buurman. De keuze was snel gemaakt: timmerbedrijf Van der Linden. Een op en top familiebedrijf, aldus Teun: netjes, vriendelijk en bescheiden. Én met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

“We hadden in de familie al jaren ervaring met de producten van Van der Linden”, vertelt Teun. “De kozijnen die ze aan mijn broer en zus hebben geleverd waren altijd goed. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld toen ik en mijn buurman voor de keuze stonden.”

“Eigenlijk komt het allemaal neer op kwaliteit: ervaring, expertise, achter het product kunnen staan. Dat zie je bij Van der Linden zeker terug. Ik geef ze dan ook een 9 voor de klus die ze bij ons geklaard hebben.”

“De prijs-kwaliteitverhouding van de kozijnen is ook gewoon erg goed. Het zijn goede en mooie kozijnen voor een redelijke prijs. We zijn vooral te spreken over de afwerking: een strakke afwerking met een minimum gebruik van frezen. Mooi!”

“Daarnaast zijn de werknemers van de timmerfabriek ook gewoon fijne mensen om mee te werken: ze zijn vriendelijk, hebben een goede service en komen hun afspraken altijd na. Ik kan ze dan ook alleen maar aanbevelen.”

Walter Schuurman van Hendriks Coppelmans Bouwgroep is zeer tevreden over het gevelbeeld van de 23 woningen in de wijk Repelakker in Zeeland. Over zowel de landelijke vormgeving als de prijs-kwaliteitverhouding is hij erg te spreken: hij neemt Van der Linden graag weer mee in een volgend project.

“Van der Linden is een fijn bedrijf om mee te werken”, begint Walter. “Het lijkt erg op dat van ons. We begrijpen elkaar en spreken dezelfde taal, of we nu praten over kwaliteit, afwerking of financiering. Zo’n klik is prettig als je intensief samenwerkt.”

“Je ziet dat vaker bij een familiebedrijf: een ‘hands-on’ mentaliteit met korte lijnen. Daarnaast zijn ze ook toegankelijk en flexibel. Met zo’n bedrijf kun je eventuele problemen sneller en beter oplossen. Het is écht een club als de onze.”

We zijn erg te spreken over het project in de Repelakker. We hebben nauwelijks klachten gehad en de kopers waren erg tevreden. Dat is mede te danken aan de kozijnen en deuren van Van der Linden; die bepalen namelijk sterk het gevelbeeld.”

“De uitvoering van het project is uitstekend gegaan, met een mooi resultaat. Ik zal Van der Linden dan ook zeker bij anderen aanbevelen.”

Hans Stultiëns krijgt veel positieve reacties op het werk van Van der Linden in zijn vrijstaande woonboerderij in De Mortel. De flinke klus is vlot en naar tevredenheid afgerond. Alles is mooi, maar de binnendeuren zijn ‘ge-wel-dig’.

“Het is allemaal erg snel gegaan voor zo’n groot project. We zijn in november 2011 begonnen en acht maanden later was alles afgerond. En er moest nogal wat gebeuren. Onze aannemer heeft Van der Linden ingeschakeld en zij hebben de kozijnen, binnendeuren, tussenschutting en garage onder handen genomen.”

“Maar daar bleef het niet bij. Ons hele huis is onderkelderd en ook daar zijn de deuren en kozijnen er door Van der Linden ingezet. En niet te vergeten: drie trappen. Je kunt je voorstellen dat het een omvangrijk en af en toe ingewikkeld project was.”

“Van der Linden heeft snel gewerkt. Het is een degelijk en betrouwbaar bedrijf en je ziet dat het goed georganiseerd is. Ze komen hun afspraken dan ook altijd na. En als er iets niet helemaal naar wens is, lossen ze het weer goed op. Ze verdienen dan ook een 9!”

“Het mooiste vinden we de binnendeuren. Die hebben een landelijke stijl. In ons huis zie je ze in verschillende maten. Ze zijn donkergrijs gespoten en hebben een mooie groef. We krijgen daar veel complimenten over.”